Paula Stradiņa veselības un sociālās aprūpes koledžai pieejamie resursi un to izmantošana medicīnas speciālistu sagatavošanas procesā - Oliņa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2007)
Veselības nozares nodrošināšana ar pietiekamiem cilvēkresursiem. Mērķis, izpētīt koledžas pieejamos resursus un to izmantošanu, atklāt pozitīvos momentus un trūkumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus. Analīzes rezultāti, nepietiekams finanšu resurss telpu un iekārtu nodrošināsanai jaunajām studiju programmām, resursu vadīšanas procesam nepieciešami papildus darbinieki un zināšanas. Darbā analizēti vispārējie resursi un to atšķirības veselības izglītības jomā, vadīšanas process un kvalitātes nodrošināšana. Medicīnas speciālistu sagatavošanas nepieciešamība tautsaimniecībā. Koledžas materiālo, personāla resursu un medicīnas speciālistu sagatavošana. Izmantotas pētnieciskās analīzes un statistiskās analītiskā metodes. Periods 2001.-2006. gads. Darbs ir izstrādāts uz LR likumiem un noteikumiem, speciālo literatūru izglītības vadības jomā, koledžas nepublicētie dati, internets

Health care branch’s development and its provision with sufficient human resources. Target – to study college’s accessible resources and their use in order to provide students’ training process, to find its pros and cons, as well as to work out proposals. Results of the analyses characterize insufficient financial resources for premises and equipment, necessary to provide new study programmes, resource managing process needs additional knowledge and employees. General resources and their differences, peculiarities in the field of health care education, analyses management process and quality’s provision. Arguments necessity for medical specialists’ training in Latvia. Analyses P.Stradiņš college’s activities, history, development plan, activities for the goal’s implementation, medical specialists’ training at the college. In paper is used method of research analyse and statistic analytic methods. Period 2001 to 2006. Work is based on LR legislation, LR MK regulations, special literature in education management and accessible data from college, internet
Accesible resources of P. Stradins health and social care college and their effective use in medical specialists quality train process
Keywords: Ekonomika