Informācijas ieguves veidi par Rīgas pašvaldības piedāvātajiem sociālajiem pakalpojumiem un pabalstiem cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas - Ozoliņa, Ginta (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir ‘’Informācijas ieguves veidi par Rīgas pašvaldības piedāvātajiem sociālajiem pakalpojumiem un pabalstiem cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas’’. Darba mērķis ir noskaidrot kanālus caur kuriem visefektīvāk sasniegt cilvēkus bez noteiktas dzīvesvietas. Bakalaura darbs sastāv no teorētiskās daļas, metodoloģijas un pētījuma. Teorētiskajā daļā tiek apskatīti tādi temati kā komunikācijas modeļi, kanāli, publika un tās definēšana, pašvaldība un komunikācijas loma pašvaldībā, kā arī komunikācija ar grūti sasniedzamu mērķauditoriju. Bakalaura darbā izmantotas trīs pētījuma metodes, divas kvalitatīvās – fokusa grupas diskusija un intervija, un viena kvantitatīvā metode – aptauja. Tika iegūtas piecas intervijas, veikta fokusa grupas diskusija un saņemtas divi simti trīs anketas no cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas.

Title of the bachelor thesis is ‘’Sources and channels of information about the services and benefits provided by Riga City municipality to people living in shelters’’. Aim of the thesis is to research most efective channels for communicationg with people living in shelters. Thesis consists of theoretical part, methodology and research. In the theoretical part is explained what is communication models, channels, the public and its definition, the municipality and the role of communication in the municipality, as well as communication with hard-to-reach target audiences. Bachelor thesis empirical part consists of five interviews, focus group discussion and survey.
Sources and channels of information about the services and benefits provided by Riga City municipality to people living in shelters
Keywords: Komunikācijas zinātne; kanāli; pašvaldība; komunikācija; cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas; grūti sasniedzama auditorija