Finanšu stāvokļa novērtējums uzņēmumā “Lattelecom” - Peskova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba tēma: Finanšu stāvokļa novērtējums uzņēmumā “Lattelecom” Pielāgojoties mūsdienu tehnoloģijām cilvēks kļūst arī vizinošs, tāpēc nav pārsteigums, ka viņš cenšas dzīvē kaut ko paredzēt, uzzināt nākotnes iespējas. Protams, arī uzņēmumi neatpaliek. Ļoti aktuāls jautājums ir tas, kāda peļņa būs nākošajos gados, cik liels būs pieprasījums pēc produkta. Tāpēc pieprasījuma prognozēšana kļūst arvien aktuālāka gadu gaitā. Runājot par telekomunikācija pakalpojumiem, jāsaka, ka tie asociējas tieši ar „Lattelecom” uzņēmumu, lielāko šādu pakalpojumu sniedzēju Latvijā. Darba mērķis: veicot uzņēmuma “Lattelecom” finanšu analīzi, novērtēt uzņēmuma darbību un izstrādāt priekšlikumus finanšu stāvokļa uzlabošanai un vietu noturēšanai tirgū. Darba saturs: bakalaura darbs izstrādāts, analizējot zinātnisko literatūru un interneta resursus, apskatot, kāda nozīme ir finanšu rādītājiem uzņēmumā, kā arī tika veikta šo rādītāju analīze uzņēmumā „Lattelecom“. Bakalaura darba sastāv no finanšu rādītāju būtības apraksta, uzņēmuma “Lattelecom” apraksts un “Lattelecom” finanšu analīzes rādītāju novērtējumā.

Project theme: Financial situation analysis JSC “Lattelecom”. Due to an overwhelming power of a technology, people come more educated, therefore it is not a surprise that they try to use that knowledge to predict future opportunities. Of course, it is useful for organizations as well. One of the most valuable questions are concerning next year’s salary or the amount of a product demand. This means that demand prognosis becomes more and more actual and important every year. Speaking about telecommunication, it is important to mention that mostly it is associated with “Lattelecom” organization, which is the biggest provider in this area. Project goal: to analyze organization functioning and create financial improvement plan and a plan of action towards stabilization in the market by analyzing “Lattelecom” financial data. Project content: the bachelor project has been concluded by analyzing scientific literature and internet sources as well as observing and analyzing financial data of the organization “Lattelecom”. The project consists of financial data description, the organization “Lattelecom” description as well as financial data analysis.
Financial situation analysis JSC “Lattelecom”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; likviditāte; aprite; rentabilitāte; maksātspēja