Akropole un Partenons - Felsbergs, Ernests (Valtera un Rapa, 1926)
Saturs: I. Ievads 9. II. Akropoles vēsture 11. III. Akropoles izrakumi 19. IV. Vecākie Akropoles templi 23. V. Partenona plāns un nosaukums 29. VI. Partenona metopas 37. VII. Partenona josla 43. VIII. Partenona jumtgales 59. IX. Atēnas-Jaunavas tēls 83. X. Partenona vēlākais liktenis 89. XI. Galvenās literatūras saraksts 95. XII. Tabulu un attēlojumu saraksts 97. Tabulas 3., 27., 41., 57., 65., 69., 73. un 77.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Art; Māksla, antīkā; Partenons (Atēnas, Grieķija); Tempļi - Grieķija; Grieķija - antikvitātes; Akropole (Atēnas, Grieķija); Parthenon (Athens, Greece); Temples (Greece)