Jauna dizaina zīmola ieviešana tirgū - Zonberga-Ivanova, Zane (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir “Jauna dizaina zīmola ieviešana tirgū”. Mērķis - izvērtēt stikla dizaina izstrādājumu ražošanas uzņēmuma SIA “Pomzero” darbību un rast priekšlikumus tā turpmākai attīstībai, veidojot zīmolu ar nosaukumu “Glassmuse”. Radošo industriju globālās tendences ir veicinājušas labvēlīgu apstākļu veidošanos šo industriju attīstībai Latvijā, pie kā piederas arī dizains. Zīmols ir spēcīgs mārketinga ierocis, kā virzīt tirgū produkciju ar dizaina vērtību, tāpēc šī darba mērķa sasniegšanai par galvenajiem uzdevumiem tiek noteikts izpētīt zīmolu teorētisko pusi, analizēt radošo industriju sektoru Latvijā, novērtēt uzņēmuma darbību un analizēt tā perspektīvas kontekstā ar zīmola atpazīstamību. Izmantotās pētījuma metodes ļāva sasniegt mērķi, konstatējot aktuālas problēmas un radot priekšlikumus turpmākai uzņēmuma attīstībai. Atslēgvārdi: radošās industrijas, zīmols, zīmola ieviešana, dizains, uzņēmējdarbība.

The title of the Bachelor’s paper is “Launch of new design brand” and its purpose is to evaluate economic activities of company SIA “Pomzero” producing glass design products and to make proposals for further development by creating new brand called “Glassmuse”. Global trends of creative industries have contributed breeding grounds for the formation of these industries also in Latvia, which includes the design industry as well. The brand is a powerful marketing weapon for moving forward products with the value of design. Therefore the main objectives of this paper is to research theoretical aspects of the brand, to analyse the sector of creative industries in Latvia as well as business activities of the company with the perspective of brand “Glassmuse” recognision. Applied methods of research allowed achieve the aim, by detecting topical problems and generating proposals for the further development of the company. Keywords: creative industries, brand, brand launch, design, business
Launch of new design brand
Keywords: Ekonomika