Spānijas koloniju Amerikā attēlojums kino - Ģēģers, Aivis (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba mērķis bija salīdzināt kinematogrāfikās stāstījuma metodes, kuras tiek izmantotas Spānijas kolonizēšanas Amerikā attēlojumā kino. Galvenie uzdevumi mērķa sasniegšanai bija teorētiskā materiāla apkopošana par vēsturisko filmu žanru, tā analīzi. Tāpat tika apkopoti vēsturiskie dati par vietām, personām un notikumiem, kuri ir attēloti trīs filmas. Pēc teorētiskās daļas apkopošanas tika veikta šo filmu analīze un kinematogrāfisko stāstījuma metožu uzskaitījums un to nozīmes aprakstīšana. Galvenie darba secinājumi: biežāk lietotās kinematogrāfiskās stāstījuma metodes ir vienkāršošana, invencija un izmaiņas hronoloģijā. Svarīgi atzīmēt, ka katras metodes pielietojums ir jāanalizē atsevišķi, jo svarīgāks ir izmantotās kinomatogrāfiskā stāstījuma metodes uzdevums un rezultāts.

The aim of this study was to compare the cinematic storytelling methods that are used in the representation of the Spanish colonization of America. The main tasks to achieve this goal were: to collect and organize data on the colonization of America, find methods of analysis that can be applied to the analysis of historical films, use these methods to analyze three films that portray the Spanish colonization of America. The main conclusions - the most common cinematic storytelling methods are simplification, invention, and chronological changes. It is important to note that each situation is unique and must be analyzed separately - the cinematic storytelling method used is less important than the goal and the result of this method.
Representation of Spanish colonisation of the Americas in film
Keywords: Valodniecība; Kino; Stāstījums; Attēlojums; Kolonizēšana