Uzņēmuma “Dantruck11” saimnieciskās darbības analīze - Zelča, Mairita (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autore: Marita Zelča Darba tēma: Uzņēmuma “Dantruck11” saimnieciskās darbības analīze Bakalaura darbā ir trīs daļas. Pirmajā daļā teorētiski tika analizēta literatūra par finanšu analīzes būtību un specifiku. Šajā daļā tika teorētiski aprakstīti arī finanšu analīzes koeficienti, izmaksu analīzes un SVID analīzes izvērtējums. Tā kā uzņēmuma “Dantruck11” pamatdarbība ir ceļu būve un papilddarbība ir publiskās pirts pakalpojumi, tad otrajā daļā tika aprakstītas ceļu būves un publisko pirts pakalpojumu būtība un nepieciešamība, kā arī raksturots uzņēmums “Dantruck11”. Trešajā daļā tika analizēti finanšu analīzes koeficienti, tika aprakstīta izmaksu analīze, kā arī tika aprakstīta SVID analīze. Bakalaura darba rezultāti: uzņēmumam “Dantruck11” ir jāoptimizē savas izmaksas, lai gūtu stabilus rādītājus. Darba metodes: a)teorētiskā – zinātnisko publikāciju analīze no 2017. gada; b)empīriskā – kvalitatīvā (attēli, aprakstošā) un kvantitatīvā (finanšu pārskatu analīze, matemātiskā) pētījumu metode; c)datu apstrāde – Excel. Bakalaura darbs sastāv no: 60 lpp., 16 attēliem, 15 tabulām, 66 izmantotās literatūras un 2 pielikumiem. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, izmaksu analīze, koeficienti, rādītāji, SVID analīze

The Author of the paper: Marita Zelča Topic of the paper: Analysis of the economic activities of the company “Dantruck11” The bachelor’s thesis consists of three parts. In the first part, the literature on the nature and specifics of financial analysis was theoretically analyzed. In this part, the coefficients of financial analysis, the evaluation of cost analysis and SWOT analysis were also theoretically described. Since the main activity of the company “Dantruck11” is road construction and the additional activity is public bath services, the second part described the nature and necessity of road construction and public bath services, as well as the description of the company “Dantruck11”. In the third part, the coefficients of financial analysis were analyzed, cost analysis was described, and SWOT analysis was described. Results of the bachelor’s thesis: the company “Dantruck11” must optimize its costs in order to obtain stable indicators. Research methods of work: a) theoretical – analysis of scientific publications from 2017; b) empirical – qualitative (images, descriptive) and quantitative (financial statement analysis, mathematical) research method; c) data processing – Excel. The bachelor's thesis consists of: 60 pages, 16 images, 15 tables, 66 sources of literature and 2 attachments. Keywords: financial analysis, cost analysis, coefficients, indicators, SWOT analysis
Company's "DANTRUCK11" analysis of economic activity
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; izmaksu analīze; koeficienti; rādītāji; SVID analīze