Ārvalstu tiešās investīcijas Latvijā - Žukovska, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Ārvalstu tiešās investīcijas ir viens no būtiskākajiem ekonomikas izaugsmes un tautsaimniecības attīstības dzinējspēkiem, tāpēc valsts interesēs ir risināt ar investīciju vidi saistītās problēmas. Darba mērķis ir izpētīt ārvalstu tiešo investīciju struktūru un galvenās tendences Latvijā, novērtēt investīciju vidi, kā arī izstrādāt priekšlikumus ĀTI piesaistes pilnveidošanai. Darba uzdevumi ir saistīti ar ārvalstu tiešo investīciju teorētisko aspektu izpēti, struktūras un dinamikas analīzi, secinājumu un priekšlikumu sniegšanu, balstoties uz darba gaitā konstatējamiem faktiem un pētnieciskās daļas rezultātiem. Bakalaura darbs sastāv no 66 lappusēm, pētījuma veikšanai izmantoti 60 literatūras avoti, 17 attēli un 5 tabulas. Atslēgvārdi: ārvalstu tiešās investīcijas, investors, ekonomiskais stāvoklis, investīciju vide, ārvalstu tiešo investīciju piesaiste.

Foreign direct investment is one of the most important economic growth and economic development drivers, so the public incentives are to deal with problems related to the investment environment. The aim of the bachelor's thesis is to explore the structure and main trends of foreign direct investment in Latvia, to evaluate the investment environment, and to develop suggestions about how to improve the attraction of FDI. The tasks of the bachelor's thesis are related to the study of theoretical aspects of the foreign direct investment, analysis of the FDI structure and dynamics, provision of the conclusions and recommendations, which are based on the research facts and results. The bachelor thesis consists of 66 pages based on 60 literature sources, includes 17 figures and 5 tables. Keywords: foreign direct investment, investor, economic situation, investment environment, attraction of foreign direct investment.
Foreign Direct Investment in Latvia
Keywords: Ekonomika