Elektroforētiska LiFePO4 kārtiņu iegūšana un fizikāli ķīmiskās īpašības - Bikova, Karīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Elektroforētiska LiFePO4 kārtiņu iegūšana un fizikāli ķīmiskās īpašības. Bikova K., zinātniskais vadītājs: Dr. chem. Bajārs G., maģistra darbs, 46 lappuses, 31 attēls, 9 tabulas, 23 literatūras avoti. Latviešu valodā. Maģistra darbā elektroforētiski uzklātas LiFePO4, grafēna un ogles kvēpu kompozītmateriāla kārtiņas. Optimizēti kārtiņu uznešanas apstākļi, veikta kārtiņu struktūras, sastāva un morfoloģijas analīze, izmantojot pulvera rentgendifrakcijas analīzi (XRD), Ramana spektroskopiju, termogravimetrisko analīzi (TGA) un skenējošo elektronu mikroskopiju (SEM). Pētītas uznesto kārtiņu elektroķīmiskās īpašības, izmantojot hronopotenciometriju un elektroķīmiskās impedances spektroskopiju.

Electrophoretic deposition and physicochemical properties of LiFePO4 films. Bikova K., scientific supervisor: Dr. chem. Bajārs G., master’s thesis, 46 pages, 31 figures, 9 tables, 23 references. In Latvian. In this work LiFePO4, graphene and carbon black composite films have been deposited by using electrophoretic deposition. Electrophoretic deposition parameters have been optimized. The structure, composition and morphology of the deposited films have been analysed by using X-ray diffraction (XRD), Raman spectroscopy, thermogravimetric analysis (TGA) and scanning electron microscopy (SEM). The electrochemical properties of the deposited films have been researched by using chronopotentiometry and electrochemical impedance spectroscopy.
Electrophoretic deposition, physical and chemical properties of LiFePO4 films
Keywords: Ķīmija; ELETROFORĒTISKA UZKLĀŠANA; LiFePO4; GRAFĒNS; LITIJA JONU BATERIJAS; ELEKTROĶĪMIJA