Uzņēmuma SIA “Dasko” finanšu rādītāju analīze - Balode, Nellija (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba nosaukums: UZŅĒMUMA SIA „DASKO” FINANŠU RĀDĪTĀJU ANALĪZE. Diplomdarba mērķis: pamatojoties uz SIA „Dasko” finanšu rādītāju analīzi, novērtēt šī uzņēmuma finansiālo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus tā uzlabošanai. Diplomdarbā tika pētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti un pielietotās finanšu analīzes metodes. Pamatojoties uz šo pētījumu tika veiktaSIA „Dasko” horizontālā, vertikālā un finanšu koeficientu analīze, kā arī rādītāju salīdzināšana ar vairumtirdzniecības nozares rādītājiem. Uzņēmumā tika konstatētas šādas problēmas – augsts likviditātes koeficients, garš finanšu cikls un debitoru parādu aprite ir ilgāka par kreditoru parādu apriti. Autore izstrādāja priekšlikumus konstatēto problēmu risināšanai. Atslēgvārdi: finanšu analīze, koeficienti, likviditāte, rentabilitāte, aktivitāte, maksātspēja

The topic of the diploma is „Financial analysis of Limited company “Dasko””. The aim of the diploma is to assess financial condition of Limited company „Dasko” to assess the company's financial situation and to draw up proposals for improvement. Theoretical aspects of financial analysis and financial analysis methods applied were the subjects of this study. Based on this study horizontal, vertical and financial ratio analysis was conducted for Limited Company „Dasko”as well as the indicators was compared to the wholesale industry indicators.The following problems were found- high liquidity ratio, long cycle and financial receivables movement is longer than the payables movement. The author developed proposals for the problems identified. Keywords: financial analysis, financial ratios, liquidity, activity, profitability, bankruptcy.
Financial analysis of limited company "Dasko"
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; koeficienti; likviditāte; rentabilitāte; aktivitāte