Braukšanas maršruta optimizācija - Nire, Eva (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs veltīts braukšanas maršruta analīzei ar mērķi optimizēt braukšanas laiku. Braukšanas maršruts tiek optimizēts izmantojot Dijkstras algoritmu, braukšanas laiku ietekmējošos faktorus un navigācijas programmu „Autoroute” (Europe). Aprakstītās metodes ir pielietotas konkrēta maršruta optimizācijai un salīdzinot iegūtos rezultātus ir pierādīts – īsākais ceļš ne vienmēr ir ātrākais. Atslēgvārdi: īsākā ceļa problēma, Dijkstras algoritms, maršruta optimizācija.

The bachelor theses analyses travel itinerary - how to optimize time of traveling. To optimize travel itinerary is used algorithm of Dijkstra, factors which determines time of traveling as well navigation programs „Autoroute” (Europe). Described methods are used to optimize concrete itinerary and comparing achieved results can see that shortest way is not always the fastest. Key words: the problem of shortest way, algorithm of Dijkstra, the optimization of itinerary.
Optimization of driving routes
Keywords: Matemātika