Iedzīvotāju un apdzīvojuma struktūras izmaiņas Rucavas pagastā (1970-2008) - Sproģis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs veltīts Rucavas pagasta iedzīvotāju un apdzīvojuma struktūras izpētei no 1970. gada līdz 2008. gadam. Bakalaura darba mērķis ir analizēt un raksturot iedzīvotāju un apdzīvojuma vietas struktūras izmaiņas un to noteicošos faktorus Rucavas pagastā (1970 – 2008). Bakalaura darbs sastāv no piecām nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikuma. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta apdzīvojuma struktūra Latvijā, apdzīvojuma jēdziens un apdzīvojuma klasifikācija. Otrajā nodaļā tiek apskatīta darbā izmantotie literatūras avoti un pētījuma metodes. Trešajā nodaļā tiek aplūkots Rucavas pagasta fizioģeogrāfiskais apraksts. Ceturtajā nodaļā tiek raksturots Rucavas pagasta iedzīvotāju skaits un sastāva izmaiņas, dabiskā un mehāniskā kustība, dzimumstruktūra un vecumstruktūra, kā arī nacionālais sastāvs. Piektajā nodaļa tiek raksturots Rucavas pagasta apdzīvojuma struktūras izmaiņas un to noteicošie faktori. Atslēgas vārdi – Rucavas pagasts, iedzīvotāju skaits, sastāvs, apdzīvojuma struktūra, ciems.

This bachelor's work is devoted to the inhabitants of Rucava parish and settlement structure study from year 1970 to the year 2008. Bachelor’s work aim is to analyze and characterize inhabitants and settlement site structural changes, and their determinants in Rucava parish (1970-2008). Bachelor’s work consists of five parts, the conclusions, the literature references and additions. The first chapter examines latvian settlement structure, the concept of settlement and settlement classification. The second chapter examines the work of used literature and research methods. In the third chapter Rucava parish physiographic description is examined. The fourth chapter describes Rucava parish population and changes in it, natural and mechanical movement, sexual and age structure, as well as national composition. In the fifth chapter is described Rucava Parish settlement structural changes and their determinants. Keywords - Rucava Parish, population and composition, settlement, structure, village.
Population and Settlement Structure Changes in Rucava Parish (1970-2008)
Keywords: Ģeogrāfija