Nacionālā atbrīvošanās kustība Turcijā 1917 – 1923 - Ose, Brigita (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba tēma ir „ Nacionālās atbrīvošanas kustība Turcijā 1917-1923” Darbā ir aprakstīta Nacionālās atbrīvošanas kustības izveidošanās. Pirmajā pasaules karā, kurā Osmaņu impērija, kas atradās Trejsavienības pusē, zaudēja karu. Pēc kara zaudējuma Osmaņu impērijas teritorijas sāka dalīt savā starpā Antantes valstis saskaņā ar Mudrosas miera līguma noteikumiem. Sākoties Turcijas teritorijas okupēšanai izveidojās Nacionālā atbrīvošanās kustība, kuras priekšgalā bija Mustafa Kemals Ataturks. Šī kustība nostājās pret Turcijas teritorijas okupēšanu un pastāvošo valdību, jo vēlējās izveidot Turcijas Republiku.

This work deals with the “National liberation of Turkey (1917- 1923)”. Work describes the events, which create a National liberation motion. During the First World War the Ottomans Empire joined the Central Powers. By the war's end Ottomans Empire had been militarily and politically defeated. After its defeat in the First World War the Allied partitioning the Ottoman Empire. This developed the political and military resistance Turkish revolutionaries. The Turkish revolutionizes wear against partitioning of the Ottoman Empire and proclaiming the Republic of Turkey.
National liberation motion of Turkey (1917 – 1923)
Keywords: Āzijas studijas