Krievijas armijas izvešanas jautājums latviešu presē (1991-1994) - Āboliņa, Līga (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Krievijas armijas izvešanas jautājums latviešu presē 1991.-1994 ” mērķis ir analizēt un konstatēt latviešu preses vērtējumu Krievijas armijas izvešanas jautājumu, analizējot karaspēka izvešanas gaitu, starpvalstu sarunās starp Baltijas un Krievijas delegācijām un problemātiku cilvēktiesību jautājumā (izmantojot laikrakstus „Diena”, „Tēvzemes Avīze”, „Neatkarīgā cīņa”, „Atmoda atpūtai”, „Nacionālā neatkarība”.) Bakalaura darbā tiek aplūkoti latviešu preses un mūsdienu autoru viedokļi par Krievijas armijas izvešanas jautājumu, tādejādi salīdzinot 90.gadu preses objektivitāti.

Bachelor work’s „The Question of Withdrawal of Russian Army in Latvian Press (1991-1994)” investigation goal is to analyse Latvian press evaluation in question of withdrawal of Russian army, by analyzing the disengagemnet process, cross –border negotiations between the Baltic and Russian delegations, and human rights issues ( using newspapers „Diena”, „Tēvzemes Avīze” and „Neatkarīgā cīņa” ”, „Atmoda atpūtai”, „Nacionālā neatkarība”) In Bachelor work one of the goales is to compare Latvian press and nowday’s authors opinion about Russian army withdrawal.
The Question of Withdrawal of Russian Army in Latvian Press (1991-1994)
Keywords: Vēsture