Mīkstā silikona plākstera pielietojums ādas bojājuma profilaksē un ārstēšanā sievietēm, kuras saņem staru terapiju pēc sektorālās krūts rezekcijas - Jurkāne, Lelde (Latvijas Universitāte, 2014)
Pētniecības darbā “Mīkstā silikona plākstera pielietojums ādas bojājuma profilaksē un ārstēšanā sievietēm, kuras saņem staru terapiju pēc sektorālas krūts rezekcijas” tika pētīts plākstera Mepilex Lite pielietojums jonizējošā starojuma izraisītā ādas bojājuma profilaksē un ārstēšanā. Darbs veikts kā kvalitatīvā pētniecība, kā pētniecības instruments izveidots novērojuma protokols. Pētījuma jautājums: kā jonizējošā starojuma izraisīto ādas bojājumu pakāpi ietekmē Mepilex Lite plāksteris, to pielietojot profilaktiskā vai ārstnieciskā nolūkā, pacientēm pēc sektorālas krūts rezekcijas. Mērķis: Novērtēt Mepilex Lite plākstera efektivitāti jonizējošā starojuma radītā ādas bojājuma profilaksē un ārstēšanā pacientēm pie krūts vēža staru terapijas pēc sektorālas krūts rezekcijas. Apkopojot pētījuma rezultātus, var secināt, ka Mepilex Lite plāksteris pielietojot to profilaktiskā, nolūkā pacientēm pēc sektorālas krūts rezekcijas ievērojami attālina un samazina jonizējošā starojuma izraisīto ādas bojājumu. -

Research work "The Effect of Soft silicon dressings on radiation induced skin reaction in women receiving post - sectoral resection irradiation" was studied dressing Mepilex Lite application for prevention and treatment of ionizing radiation induced skin reaction. The research is qualitative and research instrument is observation protocol. The research question: How dressing Mepilex Lite affects ionizing radiation induced skin reaction grade, applying it for preventive or treatment purposes for patients after breast sectoral resection. Objective: Evaluate the effectiveness of dressing Mepilex Lite for ionizing radiation induced skin damage prevention and treatment for patients undergoing breast cancer radiotherapy after breast sectoral resection. Summarizing the results of the study it can be concluded that the application of dressing Mepilex Lite for patients after breast sectoral resection significantly alienates and reduces radiation induced skin reaction.
The Effect of Soft silicon dressings on radiation induced skin reaction in women receiving post-sectoral resection irradiation
Keywords: Medicīna