DAUDZEJĀDĪBAS VADĪBA LATVIJĀ KĀ STARPTAUTISKO UZŅĒMUMU PERDSONĀLVADĪBAS ELEMENTS - Tuča, Ilona (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā Daudzejādības vadības Latvijā kā starptautisko uzņēmumu personālvadības elements tiek analizēti daudzejādības vadības koncepcijas izmantošanas principi gan indivīdu, gan arī organizācijas līmenī, atklājot šo procesu savstarpējo iedarbību un to nozīmi daudzejādības vadības ieviešanas, realizēšanas un organizēšanas stadijās. Bakalaura darbā tiek akcentēts daudzejādības vadības nozīmīgums uzņēmuma profitabilitātes paaugstināšanas kontekstā, attiecīgi izvirzīto mērķu sasniegšanas procesos. Praktiskās daļas pētniecisko piemēru un analīzi autore balsta uz Latvijā strādājošu uzņēmumu darbinieku piemēra, kas tiek sasaistīti ar vispārējo demogrāfisko, ekonomisko un likumisko pārmaiņu tendenci, uz kā pamata tiek izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma vadībai, kā arī personāldaļas un mārketinga vadītājiem par daudzejādības īstenošanu uzņēmumā.

Diversity Management in Latvia as an element of Human Resources in International companies analyses the basic principals of diversity management concept use on individual and organizational level, revealing their mutual interactions and meaning by diversity management implementation, realization and organizational steps. This thesis emphasizes the importance of diversity management for companie’s profitability growth by achieving it’s strategical goals. Practical analysis is based on research about diversity evaluation from employee’s point of view working in companies based in Latvia, which are combined with entire demographical, economical and legal changes, on which basement author develops suggestions for top managment, Human Resource and marketing department activities by diversity managment implementation.
DIVERSITY MANAGEMENT IN LATVIA AS AN ELEMENT OF HUMAN RESOURCES IN INTERNATIONAL COMPANIES
Keywords: Vadībzinātne