Publisko iepirkumu procedūru izbeigšana un pārtraukšana - Lapiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba mērķis ir noskaidrot, kas ir objektīvs pamatojums iepirkuma procedūras pārtraukšanai vai izbeigšanai, kurš nodrošina Publisko iepirkumu likumā noteikto mērķu sasniegšanu. Lai sasniegtu maģistra darba mērķi, tika veikta normatīvo aktu, Iepirkumu uzraudzības biroja iesniegumu izskatīšanas komisijas lēmumu, kā arī tiesu prakses padziļināta izpēte. Pētnieciskajā darbā tika definēti publisko iepirkumu nozarē piemērojamie tiesību principi un tika analizēti pasūtītāju norādītie argumenti un pierādījumi iepirkuma procedūras pārtraukšanai. Darba rezultātā noskaidrots, ka praksē ir noteikti gadījumi, kas tiek atzīti par objektīviem iepirkuma procedūras pārtraukšanai, turklāt publiskā iepirkuma procedūras mērķa sasniegšanai nav nepieciešams tiesību normās noteikt izsmeļošu procedūras pārtraukšanas uzskatījumu.

The aim of this master thesis is to determine what is the objective justification for termination or discontinuation of procurement procedure according to the purpose of the Public Procurement Law. In order to achieve this aim, such sources as normative acts, decisions of a complaints examination commission of the Procurement Monitoring Bureau and case study were used. During the research the principles of the public procurement were defined and arguments and evidence presented by commissioning authority were analysed. The results of the thesis suggest that defined criteria for objective justification exists in practice, and there is no need to include exhaustive list of such criteria in law to achieve the purpose of public procurement procedure.
Termination and Discontinuation of the Public Procurement Procedures
Keywords: Juridiskā zinātne; publiskais iepirkums; objektīvs pamatojums; pārtraukšana; izbeigšana; piegādātāju brīva konkurence