Aprūpe pacientiem pēc mastektomijas agrīnajā pēcoperācijas periodā - Jankovska, Laura (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura tēma ir “Aprūpe pacientiem pēc mastektomijas agrīnajā pēcoperācijas periodā”. Darba mērķis ir izpētīt onkoloģisko pacientu aprūpi pēc mastektomijas agrīnajā pēcoperācijas periodā. Pētījuma jautājums: Kāda ir aprūpe onkoloģiskiem pacientiem pēc mastektomijas agrīnajā pēcoperācijas periodā? Pētījuma metode - kvalitatīvs pētījums. Pētījuma instruments - daļēji strukturētas intervijas jautājumi. Pētījumā respondenti - pētījuma piedalīsies 10 māsas no krūts ķirurģijas nodaļas. Pētījuma rezultāti - iegūtie dati tika apstrādāti veicot kontentanalīzi. Darba autore ar šo interviju palīdzību var sasniegt izvirzīto mērķi un apkopojot iegūtos datus paradīs, kā un kāda veida notiek pacientu aprūpe pēc mastektomijas agrīnajā pēcoperācijas periodā. Atslēgvārdi: pacientu aprūpe, agrīnais pēcoperācijas periods, mastektomija, krūts vēzis.

The topic of the bachelor’s thesis is “Early Postoperative Care of Mastectomy Patients.” The aim of the bachelor’s is to study the care of oncological patients after mastectomy in the early postoperative period. Research question: What is the care of oncology patients after mastectomy in the early postoperative period? Research method – qualitative research. Research instrument – semi-structured interview questions. Study respondents – 10 nurses from the breast surgery department will participate in the study. Research results – The obtained data will be processed by content analysis. With the help of these interviews, the author of the paper can achieve the set goal and, by collecting the obtained data, she will show how and what kind of patient care takes place after mastectomy in the early postoperative period. Keywords: patient care, early postoperative period, mastectomy, breast cancer.
Early Postoperative Care of Mastectomy Patients
Keywords: Medicīna; patient care; early postoperative period; mastectomy; breast cancer