Atmiņas objektu attēlošana programmas atkļūdošanas laikā - Dzene-Vanaga, Ilze (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā pētīts, kā programmas atkļūdošanas laikā attēlot lietotājam atmiņas objektus grafiskā veidā. Darbs turpina citu studentu iesāktos pētījumus šajā jomā. Darbā apkopotas idejas grafiska atkļūdotāja nodrošinātajai funkcionalitātei un iespējamajiem risinājumiem. Detalizētāk aplūkota C++ valodā rakstītu programmu atkļūdošana. Izveidots un aprakstīts šāda atkļūdotāja vienkāršots prototips, kurā realizēta atmiņas objektu datu iegūšana no atkļūdotāja GDB un to attēlošana, izmantojot rīku “graphviz”.

This paper describes, how to visualise memory objects during debugging. This continues other student's research on this subject. This work presents ideas of the necessary functions in such graphical debugger and possible implementations. Debugging of C++ language programmes is presented more detailed. Simplified prototype of such debugger is created and described. In this prototype, information about memory objects is gathered, using GDB debugger. For data display this prototype uses “graphviz” tool.
Visualisation of memory objects during debugging
Keywords: Datorzinātne; atkļūdošana; attēlošana; C++; datu struktūras