Ēģiptes „revolūcijas” rāmējumi un vieta nacionālo laikrakstu „Diena”, „Latvijas Avīze” un „Neatkarīgā Rīta Avīze” starptautisko ziņu sadaļas dienas kārtībā (2011) - Kokoriša, Aiva (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba “Ēģiptes “revolūcijas” rāmējumi un vieta nacionālo laikrakstu “Diena”, “Latvijas Avīze” un “Neatkarīgā Rīta Avīze” starptautisko ziņu sadaļas dienas kārtībā (2011)” galvenais mērķis ir noskaidrot izvēlēto laikrakstu starptautisko ziņu dienas kārtību un Ēģiptes “revolūcijas” vietu tajā, nosakot arī tai piešķirtos rāmējumus. Darba teorētiskajā daļā apskatīta starptautisko ziņu plūsmas pētniecība, dienas kārtības un rāmējumu teoriju būtība, skaidrota civilizāciju sadursmes paradigma. Darba pētniecības metodes ir kvantitatīvā/kvalitatīvā kontentanalīze, rāmējumu analīze un daļēji strukturētā intervija, kas aprakstīta metodoloģijas daļa. Empīriskajā daļā identificētas 114 nacionālo laikrakstu publikācijas, kurās 2011. pirmā ceturkšņa periodā minēta Ēģiptes “revolūcija”.

The bachelor paper’s “Egyptian "revolution" in national newspaper's "Diena”, "Latvijas Avīze" un "Neatkarīgā Rīta Avīze" international news section's agenda and its frames (2011)” general purpose is to find out the international news agenda of national newspapers and Egyptian “revolution” place in it; also defining its frames. In the theoretical part the essence of agenda-setting and framing theories, international news flow research and civilizations’ clashes paradigm are explained. The method of the research is combination of quantitative/qualitative content analysis, framing analysis and semi-structured interview. In the empirical chapter the author identifies the amount of publications in national newspapers about the Egyptian “revolution” in the period of the first quarter of 2011. In total 114 publications are analyzed.
Egyptian "revolution" in national newspaper's "Diena', "Latvijas Avīze" un "Neatkarīgā Rīta Avīze" international news section's agenda and its frames (2011)
Keywords: Komunikācijas zinātne