Uzņēmuma “X” finanšu analīze - Limanāne, Ilze (Latvijas Universitāte, 2021)
Uzņēmuma administrācijai bieži nākas pieņemt dažādus lēmumus, lai uzņēmums strādātu ar peļņu. Lai uzņēmuma administrācija pieņemtu lēmumus, kas saistīti ar uzņēmuma darbību, ir nepieciešams veikt finanšu analīzi, kas uzņēmuma vadībai palīdzēs pieņemt pareizos lēmumus, jo finanšu analīze ir viens no finanšu vadības elementiem. Lēmumu pieņemšanā finanšu analīzi izmanto gan vadītāji, gan finanšu nodaļas speciālisti. Tādēļ finanšu analīzei ir jābūt precīzai un ticamai. Bakalaura darba mērķis: Izpētīt un analizēt uzņēmuma “X” gada pārskatus un sniegt priekšlikumus izdevumu samazināšanas iespējām Bakalaura darbs ir no trim daļām. Pirmajā daļā tika teorētiski aprakstīta finanšu analīzes vēsture un tās nozīme mūsdienās. Otrajā daļā tika raksturots uzņēmums “X”, kas darbojas izklaides industrijā un raksturota uzņēmuma “X” bilance. Trešajā daļā tika analizēti finanšu analīzes koeficienti. Bakalaura darbā tika izstrādāti secinājumi un sniegti priekšlikumi par izdevumu samazināšanas iespējām. Bakalaura darbs sastāv no: 58 lpp., 13 attēliem, 17 tabulām, 11 formulām, 50 izmantotās literatūras avotiem un 3 pielikumiem. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, finanses, rentabilitāte, bilance, likviditāte, maksātspēja

The company’s administration often must make various decisions in order for the company to operate profitably. In order for the company’s administration to make decisions related to the company’s operation, it is necessary to perform financial analysis, which will help the company’s management to make the right decisions, because financial analysis is one of the elements of financial management. Financial analysis is used in decision making by both managers and specialists of the finance department. Therefore, the financial analysis must be accurate and reliable. Bachelor thesis aim: To analyze and research businesses "X" annual reports for options of decreasing costs The bachelor’s thesis consists of three parts. The first part theoretically described the history of financial analysis and its significance today. The second part described company „X” which operates in the entertainment industry and described company „X” balance sheet. In the third part, the coefficients of financial analysis were analyzed. Conclusion were developed in the bachelor’s thesis and proposals for cost reduction opportunities were provided. The bachelor’s thesis consists of: 58 pages, 13 pictures, 17 tables, 11 formulas, 50 sources of used literature and 3 appendices. Keywords: financial analysis. Finance, profitability, balance sheet, liquidity, solvency.
The financial analysis of company “X”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanses; rentabilitāte; bilance; likviditāte