Veselības ministrijas komunikācijas kampaņu par Covid-19 jauniešu vecumā 18-25 vērtējums (2021. gada janvāris - 2021. gada jūlijs) - Kaša, Kate Luīze (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “Veselības ministrijas komunikācijas kampaņu par Covid-19 jauniešu vecumā 18-25 vērtējums (2021. gada janvāris - 2021. gada jūlijs)” mērķis ir noskaidrot šo kampaņu ietvaros publicēto reklāmu, par vakcināciju un sociālo distancēšanos, efektivitāti un jauniešu vecumā no 18 līdz 25 vērtējumu par tām. Teorētisko pamatojumu veido četras nodaļas - krīzes komunikācija, veselības komunikācija, ietekmējošā komunikācija, kā arī sociālais mārketings. Pētījuma veikšanai izmantotas divas pētījuma metodes - kontentanalīze un aptauja. Pēc darba izstrādes ir iespējams secināt, ka jaunieši šīs reklāmas vērtē pārsvarā pozitīvi, taču pēc viņu domām tās nav bijušas efektīvas.

The aim of the Bachelor’s thesis “Evaluation of the Ministry of Health communication campaigns for Covid-19 youth aged 18-25 (January 2021 - July 2021) is to find out the effectiveness of the advertising published in these campaigns about vaccination and social distancing, as well as to learn what the youth aged from 18 to 25 think of them. The theoretical background consists of four sections - crisis communication, health communication, persuasion communication and social marketing. Two research methods were used for the research - content analysis and survey. After finishing the reaserch it is possible to conclude that young people generally think positively about these ads, but in their opinion they have not been effective.
Evaluation of the Ministry of Health communication campaigns for Covid-19 youth aged 18-25 (January 2021 - July 2021)
Keywords: Komunikācijas zinātne; Covid-19; krīzes komunikācija; veselības komunikācija; ietekmējošā komunikācija; sociālais mārketings