Latvijas ārējās tirdzniecības attīstības posmi - Kirilova, Marina (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba nosaukums: Latvijas ārējās tirdzniecības attīstības posmi. Bakalaura darbā tiek analizēta ārējā tirdzniecība laika posmā no 1918. gada līdz 1940. gada un no 1991. gada līdz 2007. gadam, kā arī analizēta eksporta un importa struktūra un dinamika Latvijā. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas ārējās tirdzniecības attīstības posmus, pastāvošās tendences XX gs. un mūsdienās un izstrādāt priekšlikumus ārējās tirdzniecības attīstībai un eksporta palielināšanai Latvijā. Darba mērķa sasniegšanai ir izvirzīti vairāki uzdevumi: •izpētīt eksporta un un importa statitikas datus Latvijā dažādos attīstības posmos: no 1918. gada līdz 1940. gada un pēc Latvijas neatkarības atgūšanas līdz mūsdienām; •novērtēt attīstības tendences un atrast iespējas pastāvošās situācijas uzlabošanai. Bakalaura darbā autors izmantoja gan ekonomiskās analīzes, gan statistiskās analīzes metodes (salīdzināšana, grupēšana). Apkopojot pētījuma rezultātus ir izstrādāti gala secinājumi un priekšlikumi. Atslēgvārdi: Latvija, ārējā tirdzniecība, eksports, imports.

The title of the work is: Development stages of Latvia’s external trade. In the bachelor work are analysed the external trade for the period from year 1918 till year 1940 and from the year 1991 till year 2007, structure of export and import and it’s dynamics in Latvia. The aim of the work is to investigate the stages of development of external trade in Latvia, existing tendences in XX century and in nowadays and to make the suggestions in order to increase external trade and export in Latvia. In order to achieve the aim of the work many tasks are nominated: •To investigate the statistic datas in Latvia during several stages of development: from year 1918 till year 1940 and after the recovering of Latvia independence till nowadays; •To value the tendencies of development and to find the chances to improve the existing situation. In the Bachalor work the author used economical analyses and also methods of statistical analyse (comparing, grouping). In codifing the results of the investigation the final conclusions and proposals are made. Key words: Latvia, external trade, export, import.
Development stages of Latvias external trade
Keywords: Ekonomika