Nesīkšūnu plaušu vēža profils, diagnostika un ķirurģiskā ārstēšana pacientiem, kuri 2018. gadā tika pirmreizēji stacionēti Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas "Tuberkulozes un plaušu slimību centrā" - Blūzma, Marta (Latvijas Universitāte, 2021)
Šis pētījums ir daļa no liela “Nesīkšūnu plaušu vēža slimnieku dzīvildze Latvijā un Izaēlā (retrospektīva analīze): uz vērtībām balstītas veselības aprūpes izmantošanas būtiskie aspekti” pētījuma, kas tika veikts laika posmā no 2021.gada februāra līdz 2021.gada maijam. Šajā darbā savākti, apkopoti un statistiski apstrādāti dati par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas “Tuberkulozes un plaušu slimību centrā” 2018.gada pirmreizēji stacionēto nesīkšūnu plaušu vēža pacientu profilu, audzēja raksturojumu, pielietoto diagnostiku un ķirurģisko ārstēšanu.

The study was developed within the project “Survival of non-small cell lung cancer patients in Latvia and Israel (retrospective analysis): essential aspects of the use of value-based health care” conducted between February 2021 and May 2021. The aim of this study was to investigate the profile, tumor characteristics, applied diagnostics and surgical treatment of first-time hospitalized non-small cell lung cancer patients in 2018 at the Riga East Clinical University Hospital “Tuberculosis and Lung Disease Center”.
Patient profile, diagnostics and surgical treatment of non-small cell lung cancer patients who were hospitalized for the first time in 2018 at the "Tuberculosis and Lung Center" of the Riga East Clinical University Hospital
Keywords: Medicīna; nesīkšūnu plaušu vēzis; pacientu profils; diagnostika; ķirurģiska ārstēšana