Traumatisma riski geriatrijas pacientiem stacionārā - Bordjuga, Agnese (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma "Traumatisma riski geriatrijas pacientiem stacionārā". Pētījuma jautajums: Kādi ir traumatisma riski geriatriskiem pacientiem stacionārā? Bakaura darbs sastāv no 2 daļām, no teoriskās daļas un pētnieciskās daļas, kā arī 4 pielikumiem. Bakalaura darbā tiek analizēta Kallistas Rojas teorijas principi. Teorija pieņem, ka cilvēkam ir četri piemērošanās veidi: fizioloģiskais, pašuztveres jēdziens, lomu funkcija un savstarpēja atkarība (1). Pētījuma veikšanā izmantota: Kvalitatīvā petnieciskā metode - strukturēta intervija. Intervija sastāv no 14 jautājumiem. Pētījuma respondenti - 7 māsas, kuras pētījuma veikšanas brīdī strādā nodaļā ar geriatrijas pacientiem. Atslēgas vārdi: geriatrija, geriatrijas pacienti, traumas, traumatisma riski, stacionārā.

The topic of the bachelor's thesis is "The trauma risks of geriatric patients in hospital". Research question: What are the trauma risks of geriatric patients in hospital? Bachelor's work consists of 2 parts, the theoretical part and the research part, as well as 4 appendices. The principles of Callista Roy'stheory are analyzed in the bachelor's thesis. The theory assumes that man has four types of adaptation: physiological, the concept of selfperception, role function, and interdependence (1). The research used the Qualitative Research Method - a structured interview. The interview consists of 14 questions. Research respondents - 7 nurses who work in the ward with geriatric patients at the time of the research. Keywords: geriatrics, geriatric patients, injuries, trauma risks, hospital
The trauma risks of geriatric patients in hospital
Keywords: Medicīna; Geriatrija; Geriatrijas pacienti; Traumas; Traumatisma riski; stacionārs