Galda spēles "Ludo" dizaina vizuālā stilistika - Šerkunova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2024)
Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas “Māksla” 4. kursa studentes Diānas Šerkunovas (stud. apl. nr. ds20084) diplomdarbā “Galda spēles "Ludo" dizaina vizuālā stilistika” tiek pētīta galda spēļu vēsturiskā attīstība, “Ludo” spēle un tās rašanās, kā arī galda spēļu dizaina pamati. Diplomdarbs sastāv no trīs daļām. Teorētiskajā daļā apkopota informācija par galda spēļu vēstures attīstību, spēli “Ludo”, tās izcelsmi un galda spēļu dizaina principiem. Empīriskajā daļā tika salīdzinātas 20 dažādas galda spēles “Ludo” jeb to vizuālais stils pēc konkrētiem kritērijiem. Radošajā daļā, balstoties uz iegūto informāciju, tika izveidots jauns dizains galda spēlei “Keezen”, kas ir viena no “Ludo” variācijām.

The diploma paper by Diāna Šerkunova (student card no. ds20084), 4th year student of the University of Latvia Faculty of Education Sciences and Psychology, entitled “Visual style design of the board game “Ludo””, explores the historical development of board games, the creation of the “Ludo” game, the “Ludo” board game itself and the basics of the design of board games. The diploma consists of three parts. The theoretical part compiles information on the development of the history of board games, the creation of the “Ludo” game, the “Ludo” game itself and the design principles of board games. The empirical part compares 20 different versions of the board game “Ludo”, and their visual style, according to specific criteria. In the creative part, based on the information gathered, a new design is created for the board game “Keezen” – a variation of “Ludo”.
Visual style design of the board game "Ludo"
Keywords: Mākslas zinātne; Ludo; galda spēles; vizuālais stils; dizains