Jauna, drukāta krāsu redzes testa lietojamība krāsu redzes novērtēšanā - Zutere, Brigita (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 39 lapām. Tas satur 27 attēlus, 11 tabulas, 25 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir noskaidrot Optometrijas un redzes zinātnes nodaļā izveidotā krāsu redzes testa piemērotību sarkani-zaļo krāsu redzes defektu atklāšanai un klasificēšanai. Rezultāti: Testa jutība ir 1.0, bet specificitātes vērtība ir 0.996. Plates ir derīgas iedzimto sarkani-zaļo krāsu redzes defektu diagnosticēšanai un smaguma pakāpes klasificēšanai un to veiktspēja varētu būt līdzvērtīga HRR testa uzrādītajiem rezultātiem. Atslēgas vārdi: krāsu redzes deficīts, krāsu redzes novērtēšana, pseidoizohromatiskie testi.

Bachelor thesis is written in Latvian on 39 pages. It contains 27 figures, 11 tables, 25 resources. Purpose: evaluate whether the test made in the University of Latvia is appropriate for the detection and characterization of congenital red-green colour vision deficiency. Results: Sensitivity of the new printed colour vision test is 1.0, specificity – 0.996. Plates of the new printed colour vision test are able to diagnoze congenital red-green colour vision deficiency and classify their severity. Ability of the new printed colour vision test to detect and classify red-green colour vision deficiency is close to that of Richmond HRR test. Key words: colour vision deficiency, colour vision assessment, pseudoisochromatic plates.
Usability of new printed color vision test for color vision assessment
Keywords: Fizika