Latvijas Universitātes studenšu korporācijas “Varavīksne” personālsastāva analīze 1922-1940. - Čīma, Linda (Latvijas Universitāte, 2016)
Latviešu studenšu korporācija "Varavīksne" ir slēgta akadēmiskā mūža organizācija. Tajā darbojas studējošas un akadēmiski izglītotas sievietes. Bakalaura darbā tiek aplūkota Latvijas Universitātes studenšu literārā biedrība, vēlāk studenšu korporācija "Varavīksne". Darba mērķis ir veikt biedru personālsastāva analīzi, sākot no literārās biedrības "Varavīksne" izveides līdz studenšu korporācijas "Varavīksne" slēgšanai. Šīs analīzes rezultātā mēģināts saprast, kāda bija studenšu korporācijas "Varavīksne" studenšu sociālā izcelsme, vecuma struktūra, tāpat apzinātas to iepriekš apmeklētās mācību iestādes. Atslēgas vārdi: literārā biedrība, akadēmiski slēgtas organizācijas, studentes, Latvijas Universitāte.

Latvian student corporation „Varavīksne” is closed, academic life-long organization. It consists of educated and women still studying. In this Bachelor Thesis the history of the literature society, later sorority „Varavīksne” within University of Latvia. The aim of the thesis is to carry out the analysis of personnel beginning with the formation of the literature society „Varavīksne” until the closure of the student sorority „Varavīksne”. This analysis attempts to realize the student sorority „Varavīksne” student social origin, age structure and previously visited educational institutions. Keywords: literary society, closed academic organizations, students, the University of Latvia.
University of Latvia student sorority “Varavīksne” analyze of personal composition 1922-1940
Keywords: Vēsture; literārā biedrība; akadēmiski slēgtas organizācijas; studentes; Latvijas Universitāte