Kondensācijas reakcijas (2-hidroksietil)amonija acetātu vidēs - Voroņina, Alina (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba teorētiskajā daļā sniegta īsa informācija par jonu šķidrumiem Dēbnera un Knēvenāgela kondensācijas reakcijām. Darba gaitā ir sintezēti jonu šķidrumi: 2-hidroksietilamonija acetāts, di(2-hidroksietil)amonija acetāts, tri(2-hidroksietil)amonija acetāts. Salīdzināti un novērtēti iegūto trans-kaneļskābes un kumarīnkarbonskābes iznākumi sintezētajos jonu šķidrumos.

The theoretical part of this project contains a short review about ionic liquids, Doebner and Knoevenagel condensation. In the project, 2-hydroxyethylammonium acetate, di(2-hydroxyethyl)ammonium acetate, tri(2-hydroxyethyl)ammonium acetate have been synthesized. Yields of the obtained trans-cinnamic acid and coumarincarboxylic acid in synthesized ionic liquids are compared and discussed.
Codensation reactions in the media of (2-hydroxyethyl)ammonium acetates
Keywords: Ķīmija