Zemo digitalizācijas DESI rādītāju iemesli mazos un vidējos uzņēmumos Latvijā - Tone, Jānis (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā “Zemo digitalizācijas DESI rādītāju iemesli mazos un vidējos uzņēmumos Latvijā” tiks meklēti iemesli, kādēļ Latvija ir ar zemākajiem mazo un vidējo uzņēmumu digitalizācijas līmeņa rādītājiem Baltijas valstīs un 5. zemākajiem Eiropas Savienībā Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksā (DESI). Iemesli tiks meklēti, intervējot mazu un vidēju uzņēmumu vadītājus dažādās nozarēs.. Intervējamie būs mazu un vidēju uzņēmumu vadītāji, kuri ir speciālisti savā nozarē, bet kuriem ir atšķirīgas uzņēmumu digitalizācijas pakāpes pēc DESI digitalizācijas definīcijas. Darbā tiks arī izmantota datu analīze, pārbaudot saistību starp darbā atrastajiem iemesliem uz zemo uzņēmumu digitalizāciju. Mērķis šim darbam ir izstrādāt ieteikumus Latvijas valdībai, kā veicināt uzņēmumu digitalizāciju.

This study “Reasons for low digitalization DESI indicators in small and medium enterprises in Latvia” is aimed to search for reasons to why Latvia has the lowest bussiness digitalization among Baltic countries and 5th lowest business digitalization in European Union based on Digital economics and society index (DESI). Author will search for reasons through interviews with business managers from different industries. Interviewees will be small and medium sized enterprise managers with specialization in their industry with diffenrent digitalization levels in their respective businesses based on DESI definition of digitalization. In this study there also will be used data analysis with the main goal to verify proposed reasons for the low digitalization of bussinesses.
Reasons for low digitalization DESI indicators in small and medium enterprises in Latvia
Keywords: Datorzinātne; digitalizācija; digitālā sabiedrība; digitālā transformācija; digitālās prasmes; digitālie risinājumi