Izmaiņu ieviešanas analīze stingri regulētā vidē lielajā uzņēmumā - Poliuskov, Pavel (Latvijas Universitāte, 2021)
Mūsdienas tehnoloģijas piedāvā plašas izaugsmes iespējas uzņēmējdarbībai, tāpēc uzņēmumiem kļūst ar vien grūtāk sekot līdzi un analizēt savu iekšējo darbplūsmu. Lai to izdarītu, uzņēmumiem ir jāīsteno stingru kontroles politiku, kas varētu palīdzēt regulēt un standartizēt darba izpildi. Turklāt augsto tehnoloģiju attīstības tempu dēļ, uzņēmumi turpina īstenot jaunus risinājumus, kurus arī ir jākontrolē. Maģistra darbā tiks analizētas vairākas uzņēmuma “X” iekšējo procesu uzlabošanas un optimizācijas iniciatīvas ar IT palīdzību. Analīzes rezultātā būs izteikti ieteikumi un labas prakses, kuras varētu palīdzēt saprast kam ir nepieciešams pievērst uzmanību pirms procesu izmaiņas ieviešanas.

Nowadays technologies offers a large amount of possibilities to business, therefore it becomes more difficult to follow and analyze workflow for companies. To do so companies have to maintain strict control policy, which could help regulate and standardize work execution. Moreover, due to high pace of technology development, business keeps developing innovative solutions, the implementation of which also has to be controlled. In this Master thesis the Trifecta analytical model of IT-supported organizational regulation and the model of IT-induced business reconfiguaration are used to analyze several IT-related improvement and optimization implementations at company “X”. Based on the conducted analysis, several suggestions and best practices are proposed, aimed to aid management of IT-based process change implementations in a company.
Analysis of change implementation within a highly regulated environment in a large enterprise
Keywords: Datorzinātne; Noteikumi un regulēšana; Trifecta modelis; uzlabošana; optimizācija; Venkatramana modelis