Pirmkoda metriku lietošana Java projektā - Ševčuks, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā tiek izklāstīta informācija par pirmkodu statiskās analīzes metodēm un veidiem. Tiek izskatīts statiskās analīzes pielietojums projektu kvalitātes celšanai un uzturēšanas atvieglošanai, kā arī projektu kontrolei un rezultātu prognozēšanai. Darbā autors apkopo zinātniskus materiālus par statiskās analīzes pielietošanu, to saistību ar ISO kvalitātes standartiem un CMMI, kuram statiskā analīze tiek pielietota sākot no 4. līmeņa. Bez tam darbā tiek apkopota autora pieredze statiskās analīzes pielietošanā projekta izstrādes gaitā un ar to saistītās problēmas un priekšrocības. Darba ietvaros tika formalizētas sekojošās metodes: kvalitatīvāku sistēmu izstrāde pateicoties metriku izmantošanai, sistēmu izlabošana ar metriku palīdzību un metriku ierobežojumu piemeklēšana projekta vajadzībām.

The work presents information on methods and types of source code static analysis. In this work the author discusses application of the static analysis for improvement of software quality, assistance in project management, project control and result prediction. The author summarizes knowledge on application of the static analysis, its relation with ISO quality standards and CMMI, which implies its use beginning with the forth level. The work presents the author’s practical experience in application of the static analysis to the project development and discussion of its advantages and drawbacks. The following methods have been formalized in terms of this work: development of the more qualitative systems and improvement of the existent systems due to the use of metrics and selection of metric threshold values matching the project needs.
Use of static code metrics in Java projects
Keywords: Datorzinātne