Pirkstu rotaļas un vingrinājumi runas darbības aktivizēšanai 1. vecumposmā - Blaževiča, Sofija (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba nosaukums: Pirkstu rotaļas un vingrinājumi runas darbības aktivizēšanai 1. vecumposmā. Darba autore: Sofija Blaževiča Darba zinātniskā vadītāja: Mg.paed. Ilze Vilka Darba apjoms: 38 lappuses, 2 tabulas, 8 attēli. Atslēgas vārdi: Runa, runas attīstība, pirksiņrotaļas, vingrinājumi, 1.vecumposms. Pētījuma mērķis: Noskaidrot, vai pirkstu rotaļas ietekmē valodas attīstību 1,5–3 gadu veciem bērniem.

Title of the qualification work: Fingerplay and exercises to activate speech activity in the 1st age group. Author: Sofija Blazevica Supervisor: Mg.paed. Ilze Vilka Workload: 38 pages, 2 tables, 8 pictures. Keywords: Speech, speech development, finger play, exercises, 1st age group. Objective of the study: To determine whether fingerplay affects language development in 1,5–3 years old children.
Fingerplay and exercises to activate speech activity in the 1st age group
Keywords: Izglītības zinātnes; Runa; Runas attīstība; Pirksiņrotaļas; Vingrinājumi; 1.vecumposms