Žanra poētika M. Kozirjova stāstā "Ļeningrada". - Kočengina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Kristīne Kočengina. Žanra poētika stāstā M. Kozirjova "Ļeningrada": bakalaura darbs. - Rīga, 2017. - 56 lpp. Darbs ir veltīts žanra poētikai satiriskā stāstā M. Kozirjova "Ļeningrada" izpētei antiutopijas, satiras un peterburgas/ļeningradas kontekstā. Nospraustā mērķa sasniegšanai darba autore izpētījusi pastāvošus literatūrzinātniskos darbus, kas veltīti šiem žanriem, viņu īpašībām un specifikai. Praktiskajā daļā secīgi, saskaņā ar noteiktajiem uzdevumiem, tiek atklāti žanra poētikas īpašības M. Kozirjova darbā. Autorei darbā atklājas antiutopijas, satīras iezīmes, peterburgas/ļeningradas teksta elementi stāstā "Ļeningrads". Šis pētījums var ieinteresēt filologus, kas nodarbojas ar M. Kozirjova darbiem un viņa žanra poētiku, kā arī visus lasītājus, kurus interesē šis jautājums.

Kochengina Christina. The Genre Poetics of a Long Story "Leningrad" by M. Kozyrev: bachelor work - Riga, 2017.- 56 pages. This work is dedicated to research about the genre poetics of a long story "Leningrad" by M. Kozyrev in antiutopia, satire and peterburg/leningrad text context. To achive this task, the author of this work has studied the already existing work of other literature spetialists, that were also about these genres, their descriptions and features. In the practical part, by order in which the tasks are set, author highlight the genre poetics specialties in work by M. Kozyrev. Author had identified features of antiutopia and satire, elements of peterburg/leningrad text in the long story "Leningrad". This study should be interesting to philologists, that are engage with M. Kozyrev works and his genre poetics, and also to anyone else who is interested in this topic.
The Genre Poetics of a Long Story "Leningrad" by M. Kozyrev.
Keywords: Valodniecība; антиутопия; сатира; жанр; петербургский/ленинградский текст; Михаил Козырев