Sociālais tīkls fotogrāfiem - Zandersons, Oskars (Latvijas Universitāte, 2013)
Šī kvalifikācijas darba ietvaros tiek izstrādāta tīmekļa vietne – sociālais tīkls fotogrāfiem, kurš dos iespēju cilvēkiem, kuriem patīk fotografēt un kuri izturas pret fotografēšanu kā pret mākslu, sazināties savā starpā, dalīties savās prasmēs, pieredzē, parādīt citiem savus darbus un paskatīties citu darbus, iepazīt citu cilvēku pieredzi un gūt jaunas zināšanas īpaši pielāgotā un attīstītā speciāli tam vidē. Darba dokumentācijā aprakstītas sistēmas funkcionālās prasības, datu glabāšanas projektējums, vietnes izstrādes gaita, izstrādes laikietilpība un ir sniegti izstrādātās sistēmas koda fragmenti. Darba izstrādes rezultātā tika iegūta reāli strādājoša, patstāvīga, neliela sistēma – sociālais tīkls fotogrāfiem, kas spēj nodrošināt lietotājam nepieciešamo pamatfunkcionalitāti šajā jomā un administrēšanas rīkus kārtības uzturēšanai.

The aim of this qualification work is to create a website – social newtork for photographers, which will give people, who love making photos a place in web to communicate and share their works and experiences. In the documentation of the work there are described functional requirements, date storage structure, the way, how the website was created, labor-intensity and are included some code fragments as an example of work. In the end of work, there are fully working basic social newfork specialized on photographers. It can provide main functionality for the photographing users and give tools for sistem administration.
Social network for photographers
Keywords: Datorzinātne