Personāla motivēšanas sistēmas novērtējums VSIA "Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca". - Grauziņa, Silvija (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darbu par tēmu “Personāla motivēšanas sistēmas novērtēšana VSIA “Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca”” izstrādāja Silvija Grauziņa. Darba mērķis ir pētīt personāla motivēšanas sistēmu VSIA “Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca”. Kvalifikācijas darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā ir aprakstītas dažādu autoru motivācijas un motivēšanas definīcijas, tās nozīme organizāciju saimnieciskajā darbībā. Otrajā nodaļā autore apraksta motivēšanas teorijas. Darba trešajā nodaļā raksturotas monetārās un nemonetārās motivēšanas veidi, to raksturojums. Ceturtajā nodaļā raksturota iestāde, kurā veikts pētījums par personāla motivēšanas sistēmas novērtējumu, pētījuma metodoloģija un iegūtie pētījuma rezultāti. Pēc iegūto datu analīzes tika konstatēts, ka, lai gan iestādes personāls motivēšanas sistēmu novērtēja nedaudz virs vidējā līmeņa (10 ballu sistēmā), kopumā personāls ir apmierināts gan ar savu tiešo darba vadītāju, gan ar attiecībām kolektīvā. Lai arī kā ļoti svarīgu motivējošo faktoru darbinieki norāda tieši adekvātu darba samaksu par padarīto darbu, tajā pašā laikā kā svarīgu faktoru norāda gan tiešā vadītāja attieksmi, attiecības kolektīvā, sociālās garantijas, elastīgu darba grafiku. Kvalifikācijas darbs sastāv no 51 lappuses, 3 tabulām, 14 attēliem, 20 bibliogrāfiskā saraksta vienībām un 5 pielikumiem.

Qualification work on the theme “Assessment of Personnel Motivation System SLLC “Aknīste psycho-neurological hospital”” was developed by Silvija Grauziņa. The aim of the work is to study the personnel motivation system SLLC “Aknīste psycho-neurological hospital”. The qualification work consists of four chapters. The first chapter describes the definitions of motivation and motivation of different authors, its role in the organization's economic activities. In the second chapter, the author describes motivation theories. The third chapter of the qualification work describes the types of monetary and non-monetary motivations, their characteristics. The fourth chapter describes the institution where study was conducted on the assessment of the personnel motivation system, the research methodology and the results of the research. After analyzing the data obtained, it was found that, although the staff assessment of the motivation system was slightly above the average (10 point system), the staff was generally satisfied with both his direct manager and his teammates. Although the employees of a very important motivating factor indicate exactly adequate wages for the work done, at the same time, both the direct manager's attitude, collective relations, social guarantees, and flexible schedule of work are indicated as an important factor. Qualification work consists of 51 page, 3 tables, 14 pictures, 20 bibliografhic lists units and 5 appendices.
Assessment of personnel motivation system SLLC "Akniste psychoneurological hospital".
Keywords: Sabiedrības vadība; motivācija; motivēšana; organizācija; darbinieks; vadītājs