Kameras kontroles programmatūra un Chrome spraudnis sistēmas stāvokļa pārraudzībai un kontrolei - Punka, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2015)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt programmatūru fotoaparāta Sony QX1, vai citu Sony Remote Camera API izmantojošu kameru attālinātai kontrolei bezvadu tīklā, grafisko vidi nodrošinot ar tīmekļa pārlūka Google Chrome spraudni. Šāds risinājums ļautu nodrošināt programmatūras darbību neatkarīgi no lietotāja izvēlētās personālā datora operētājsistēmas. Sistēma izstrādāta, izmantojot tīmekļa tehnoloģijas un programmēšanas valodu Python. Sistēmas lietotāji var attālināti pārraudzīt kameras uzņemšanas parametrus un veikt attēla uzņemšanu.

The aim of this qualification work described in this document is to develop a set of software for remote control of cameras using Sony Remote Camera API, such as Sony QX1 over wireless network, without constraining the user to use a specific operating system. This is archieved by providing the graphical interface in the browser by developing an extension for Google Chrome and a supporting application that is developed using Python programming language.
Camera control software and Chrome plug-in for system status monitoring and control
Keywords: Datorzinātne; pārlūkprogrammas spraudnis; Spraudnis; Python; Kamera; Extension