Protokola pielāgošana datortomogrāfijā krūšu kurvja izmeklējumos pie plaušu artēriju trombembolijas - Vārna, Veronika (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā ir aprakstīta un analizēta literatūra par tematu "Protokola pielāgošana datortomogrāfijā krūšu kurvja izmeklējumos pie plaušu artēriju trombembolijas". Darba teorētiskajā daļā aprakstīts krūšu kurvja anatomiska uzbūve, krūšu kurvja plaušu artēriju trombembolijas klīniskais aspekts, izmantojamas attēldiagnostiskas metodes, krūšu kurvja izmeklējuma kvalitātes kritēriji, kontrastvielas nepieciešamība. Darba mērķis: Noskaidrot protokola pielāgošanas iespējas datortomogrāfijā krūšu kurvja izmeklējumos pie plaušu artēriju trombembolijas. Aktualitāte pamatojas uz to, ka datortomogrāfijas angiogrāfija ir kļuvusi par primāro skrīninga diagnostikas metodi gadījumos, ja rodas aizdomas par plaušu artēriju trombemboliju, ka arī sniedz precīzu informāciju par slimības apjomu. Darba noslēgumā ir apkopoti un analizēti literatūras avoti, izstrādāti secinājumi. Darba apjoms ir 42 lapaspuses, to veido 5 nodaļas un 7 apakšnodaļas, darbā ir izmantots 32 literatūras avoti, 4 pielikumi. Darbā iekļauti 22 attēli. Atslēgas vārdi: datortomogrāfija, krūšu kurvis, protokola pielāgošana, plaušu artēriju tromembolija.

In Bachelor’s work is summarized and analyzed literature about the “Chest Computed Tomography Protocol and its Adaptation in pulmonary embolism’’. The theoretical part of the work describes the anatomical structure of the thorax, the clinical aspect of thoracic pulmonary artery thromboembolism, methods to be used, quality criteria for chest examination, where you need a contrast agent. The aim of work: To find out the possibilities of protocol adaptation in computed tomography in chest examinations for pulmonary artery thromboembolism. Its based on the fact that computed tomography angiography has become the primary diagnostic method for screening in cases where pulmonary embolism is suspected, and accurate information on extend of the disease. At the end of the work, literature sources are summarized and analyzed, conclusions are developed. The volume of the work is 42 pages, it consists of 5 chapters and 7 subsections, 32 literature sources and 4 appendices are used in the work. The work includes 22 images Keywords: computed tomography, chest, protocol adaptation, pulmonary embolism
Chest Computed Tomography Protocol and its Adaptation in pulmonary embolism
Keywords: Medicīna; datortomogrāfija; krūšu kurvis; protokola pielāgošana; plaušu artēriju tromembolija