Fizisko personu maksātnespējas regulējums Latvijā. Problēmjautājumu risināšana - Dubņicka, Jevgenija (Latvijas Universitāte, 2014)
Fizisko personu maksātnespēja ir viena no aktuālākām problēmām civiltiesībās. Minēta tiesību institūta pareiza realizācija tieši ietekmē valsts ekonomiska stāvokļa stabilizēšanu. Ekonomiskās krīzes dēļ, daudzi Latvijas Republikas iedzīvotāji saprot, ka ir nonākuši faktiskās maksātnespējas situācijā, un sakarā ar finansiālām grūtībām nav spējīgi turpmāk kārtot savas kredītsaistības. Tādēļ vienīgā iespēja risināt šo situāciju un nepalikt par kreditoru vergu uz visu atlikušu dzīvi – fiziskās personas maksātnespējas procesa uzsākšana. Bakalaura darba autors ikdienā nodarbojas ar fizisko personг maksātnespējas procesa jautājumiem, tātad nolēma izpētīt gadījumus no tiesu prakses attiecībā uz fizisko personu maksātnespējas procesiem un apskatīt aktuālas problēmsituācijas, kas var parādīties visa procesa gaitā. Darbā tika apskatīti Latvijas Republikas tiesas spriedumi un strīdīgas situācijas no saskarsmes starp maksātnespējīgām personām un administratoriem.

The insolvency of the individual persons is one of the most actual problems in private law. The proper realization of this law institute directly effects on country’s economical condition stabilization. Because of economic crisis, many Latvian Republic’s citizens realize that they are under insolvency situation, so due to financial problems they further have no possibility to officiate their liabilities. So the exclusive possibility to solve this situation without staying as creditor’s slave for the rest of life is the process of insolvency of the individual person. Author of this Bachelor Thesis every day works with cases of the process of the insolvency of individual persons, so decided to explore situations from court practice regarding the insolvency of individual persons, and also to look through actual problematic situations, which can appear during the process. In this work are reviewed court verdicts and arguable situations from relations between insolvent debtors and adminis
The insolvency of the individual persons in Latvia. Problematic situations and their solutions.
Keywords: Juridiskā zinātne