1.klases matemātikas teksta uzdevumu risināšanas veicināšana - Bērziņa, Dace Diāna (Latvijas Universitāte, 2022)
D. D. Bērziņas diplomdarbā “1.klases matemātikas teksta uzdevumu risināšanas veicināšana” autore ir aktualizējusi vizualizēšanas metodi, lai veicinātu skolēnu prasmi risināt teksta uzdevumus. Izstrādāti mācību stundu plāni teksta uzdevumu risināšanas veicināšanai 1.klasē. Diplomdarba mērķis ir noskaidrot matemātikas teksta uzdevumu risināšanas iespējas 1.klases skolēniem, izstrādājot stundas plānus. Atslēgas vārdi: teksta uzdevumi, matemātika, vizualizēšana.

In D. D. Berzina diploma thesis “1st grade mathematics text problem solving” the author has updated the visualization method to promote students' ability to solve text problems. Lesson plans have been developed to facilitate the solution of text problems in the 1st grade. The aim of the diploma thesis is to find out the possibilities of solving mathematical text problems for 1st grade students by developing lesson plans. Keywords: text problems, mathematics, visualization.
Promotion of solving class 1 mathematical problems
Keywords: Pedagoģija; teksta uzdevumi; matemātika; vizualizēšana; teksta uzdevumi