Spējās izstrādes metodoloģijas pielietojums lietu interneta projektu izstrādē - Kārkliņa, Māra (Latvijas Universitāte, 2020)
Lietu interneta projektu izstrāde ar gadiem kļūst aizvien komplicētāka, sarežģītāka un vairāk informācijas ietveroša, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai atgriezeniskā saite, par produktu konkrētā izstrādes etapā tiktu gūta pēc iespējas ātrāk, lai gadījumā, ja klients vēlas veikt kādas izmaiņas vai labojumus, nepieciešamās darbības varētu veikt jau projekta sākuma stadijās negaidot līdz brīdim, kamēr projekts ir pabeigts, taču gaidāmais rezultāts nav sasniegts. Pētījumā mērķis ir noskaidrot, kādi ir pozitīvie aspekti un šķēršļi izmantojot spējo izstrādi lietu interneta projektu īstenošanai, kā arī noskaidrot, vai uzņēmumi jau šobrīd izmanto metodoloģiju vai tie dod priekšrocību kādu citu metodoloģiju pielietošanai. Darbā ir apvienota gan teorija, gan uzņēmumu prakse, lai plašākā griezumā izprastu metodoloģijas pielietojuma popularitāti.

Various Internet of Things projects, each year become more complex, advanced and amount of information what needs to be processed during project grows. Due to these reasons timely feedback is extremely important in each step of product development in order to highlight details, what customer wants to change, or to find mistakes in initial product development phase, to avoid cases when product development has been finalised but decent result is not achieved. Purpose of master thesis is to clarify, what are positive aspects and obstacles in using Agile methodology in Internet of Things projects, and to find out whether companies are using Agile methodology already now or they favour the use of other methodology. In master thesis is combined theory and practise in order to understand the popularity of Agile methodology in a broader sense.
Usage of Agile methodoly in development of Internet of Things projects
Keywords: Datorzinātne; Spējā izstrāde; Lietu internets; Scrum; Kanban