Ikgadējais apmaksātais atvaļinājums - Kauliņš, Edgars (Latvijas Universitāte, 2010)
Ikgadējais apmaksātais atvaļinājums ir viena no cilvēka svarīgākajām dzīves daļām. Tas ir atpūtas laiks no darba ikdienas, ko darbinieks ir tiesīgs izmantot tieši tā, kā to darbinieks vēlas. Liela loma ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piemērošanā ir darba devējiem. Kā arī būtiska loma ir gan starptautiskajām organizācijām, kas veido tiesību normas, kuras valstis ievieš savā tiesību sistēmā, gan nacionālajām tiesām un starptautiskajām tiesām, kas veido praksi, tādējādi rodas izpratne par to, kas ir pareizi un kas nav, gan ārvalstu pieredzei, kas ir svarīgs komponents, jo citu valstu pieredze var dot krietnu ieguldījumu ikgadējā atvaļinājuma institūta attīstībā. Galvenā problēma ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma institūtā ir tā pareiza un precīza piemērošana. Tālāk seko ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma jēdziena izpratne, darba devēja atbildība par ikgadējā atvaļinājuma nepiešķiršanu, atvaļinājuma kompensēšanu naudā, darbinieka atsaukšanu no atvaļinājuma, atvaļinājuma piešķiršanu vasarā un tā noregulēšanu darba koplīgumā. Darba mērķis ir izpētīt ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma īpatnības, kas ir praksē, un piedāvāt konkrētus priekšlikumus īpatnību jeb problēmu novēršanai, izmantojot gan Latvijas, gan ārvalstu praksi. Lai šo mērķi sasniegtu, darba autors mērķa sasniegšanai izvirza trīs darba uzdevumus. Viens no tiem ir veikt dažādu tiesību avotu un tiesību autoru viedokļu analīzi, tādējādi nonākot pie secinājumiem un priekšlikumiem. Otrs uzdevums ir piedāvāt problēmas risinājumu, kā rezultātā būtu iespējami uzlabojumi ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma institūtā. Trešais uzdevums ir izpētīt Zviedrijas un Īrijas pieredzi ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piemērošanā un piedāvāt grozījumus Latvijas tiesību aktos.

Annual leave is one of the most important things in person’s life. That is a rest time from daily job which a person is entitled to use in away he or she wants to. An employer has a big role in application of annual. International organizations that are making laws and then countries enact them in their legal system, and national courts and international courts that make jurisprudence, thus appears understanding what is right and not right, and experience of foreign countries what is an important component, because experience of other countries can give considerably more in the development of annual leave, also has an important role. The main problem of annual leave is a right and accurate application. Further comes the concept of annual leave’s understanding, employer’s responsibility for not granting annual leave, compensate annual leave in lieu of granting it, employee’s recall from the annual leave, granting annual leave in summer time and include it in a collective agreement. The aim of the work is to explore problems of annual leave that are in jurisprudence, also offer specific suggestions from preventing the problems using Latvian an foreign countries’ jurisprudence. To reach the aim, author of the work proposes three tasks. One of the tasks is to do different legal source and legal authors’ opinions analysis, thus to come to conclusions and suggestions. The second task is to offer a solution of a problem, so that in institute of annual leave would be some improvements. The third task is to explore the experience of application of annual leave in Sweden and Ireland and offer amendments in legislation of Latvia.
Annual leave
Keywords: Juridiskā zinātne