Saukas pagasta lauku ainavas izmaiņas un to ietekmējošie faktori - Reča, Māra (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā tika skatītas lauku ainavas izmaiņas un to ietekmējošie faktori Saukas pagastā. Darbā tiek analizēti ainavu ietekmējošie faktori, to starp ES KLP (Eiropas Savienības Kopējā lauksaimniecības politika) realizācija. Saukas pagastā dabas apstākļi vēl aizvien būtiski ietekmē pagasta ainavu, pastāv saikne starp aizaugošām lauksaimniecībā izmantojamām zemēm un reljefa apstākļiem konkrētajā teritorijā, kā arī liela nozīme ir lielajiem autoceļiem un meliorācijas sistēmām.Literatūras analīzē tiek apskatīti ainavu ietekmējošie faktori, ainavu izmaiņas un lauksaimniecības politikas attīstība Latvijā, veikti lauka darbi apsekojot LIZ Saukas pagastā un to rezultātu kartēšana; analizēta ES KLP finanšu instrumentu – tiešo maksājumu shēmas realizācija ; veiktas četras intervijas. Atslēgas vārdi: lauku ainava, ainavu izmaiņas, reljefs, aizaugošas teritorijas, lauksaimniecībā izmantojamā zeme, ES kopējā lauksaimniecības politika

Master’s thesis was reviewed in the countryside changes and factors influencing Saukas region. Master’s thesis analyzes the factors affecting the landscape, between the CAP in the EU (European Union Common Agricultural Policyrealization .. Saukas region natural conditions remains a significant impact on the region landscape, there is a link between the overgrown agricultural land and terrain conditions in a given area, as well as the importance of the major roads and drainage systemsMaster’s thesis literature analysis looks at factors affecting the landscape, the landscape changes to Latvian and Latvian agricultural policy. Keywords: rural landscape, landscape changes, terrain, overgrown areas, agricultural land,, EU's common agricultural policy
The changes of rural landscape and its factors influencing in Saukas region
Keywords: Ģeogrāfija