Psiholingvistiskas teorijas par piekļuvi vārdu krājumam un tā kategorizācija - Līckalne, Anna (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tiek aplūkots psiholingvistikas pielietojums vārdu piekļuvē un vārdu kategorizacijā. Darbs pēta rakstu vārdu izpratni un vārdu kategorizācijas sistēmas. Darba mērķis ir pierādīt, kaut arī semantiska kategorizācija dominē par pārējām, pieeja ir ļoti individuāla. Darbā ir izmantotas šādas metodes: atbalstošas literaturas analīze, vārdu kategorizācijas protokola izveide, balstīta uz apstradāta Frumkinas vārdu saraksta psiholoģiskam petījumam (2001) un tā analīze, ka arī teksta analīzes metodes.

The present paper deals with the psycholinguistic approach to the analysis of lexical access and lexical categorisation. The research investigates written word recognition and word categorisation systems. The purpose of this research is to prove that although the semantic categorization prevails for all, the approach is highly individual The research methods applied are: the analysis of the study of relevant literature, and the qualitative research methods (word categorisation protocol), based on the adapted word list of Frumkina’s (2001) psychological research, and text analysis.
Psycholinguistic Theories on Lexical Access and Lexical Categorisation
Keywords: Valodniecība