IoT balstīts viedās mājas risinājums enerģijas un laika efektivitātei - Jansone, Zane (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba dokumentā tiek pētīta IoT tehnoloģiju integrācija viedās mājās, koncentrējoties uz enerģijas un laika efektivitātes uzlabošanu dzīvojamās telpās. Ar pieaugošo nepieciešamību pēc gudrākiem mājas pārvaldības risinājumiem, IoT loma enerģijas patēriņa un operatīvās efektivitātes optimizēšanā ir būtiska. Galvenais pētījuma mērķis ir izstrādāt IoT balstītu viedās mājas sistēmu, kas optimizē patērēto enerģiju un ietaupa laiku, risinot jautājumu: Kā IoT tehnoloģijas var izmantot viedās mājas sistēmās, lai maksimāli palielinātu enerģijas un laika efektivitāti, vienlaikus nodrošinot lietotāja komfortu un ērtības? Darba secinājumi uzsver IoT transformējošo potenciālu mājas pārvaldībā, piedāvājot inovatīvus risinājumus, kas nodrošina ievērojamus enerģijas un laika ietaupījumus. Pētījums noslēdzas ar praktiskiem ieteikumiem IoT balstītu sistēmu ieviešanai mūsdienu mājās, izceļot to priekšrocības un sniedzot rekomendācijas turpmākiem uzlabojumiem. Darbs sniedz detalizētus ieteikumus nākotnes projektu uzlabojumiem, uzsverot nepārtrauktu inovāciju un viedo mājas tehnoloģiju attīstību, lai apmierinātu mūsdienu dzīves mainīgās vajadzības.

This bachelor thesis explores the integration of IoT technologies in smart homes to enhance energy and time efficiency. With the growing need for smarter home management solutions, IoT's role in optimizing energy consumption and operational efficiency is crucial. The research aims to develop an IoT-based smart home system that optimises energy usage and saves time, addressing the question: How can IoT technologies be leveraged to maximize energy and time efficiency while ensuring user comfort and convenience? The findings highlight IoT's transformative potential in home management, proposing innovative solutions that offer significant energy and time savings. The study concludes with practical recommendations for implementing IoT-based systems in modern homes, highlighting their benefits, and providing a roadmap for future enhancements. Detailed suggestions for future project improvements are provided, emphasizing continuous innovation and the development of smart home technologies to meet the evolving needs of contemporary living.
IoT-Based Smart Home Solution for Energy and Time Efficiency
Keywords: Datorzinātne; IoT; Smart Home; Energy Efficiency; Time Management; Home Automation