Izglītības attīstības plāna izveide Kandavas pilsētai. - Zunde, Baiba (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darba temats “Izglītības attīstības plāna izveide Kandavas pilsētai”. Pētījuma mērķis – kompleksi izpētīt izglītības realizācijas vajadzības un iespējas pilsētā; izstrādāt ilgtermiņa izglītības attīstības plānu un ietvert to kopējā pilsētas attīstības plānā. Darba pamatā ir izzinātas pārmaiņas Latvijas izglītībā un to ieviešana Kandavas pilsētas izglītības dzīvē. Svarīga loma, lai šīs pārmaiņas realizētos ir pašvaldībai, kuras pārziņā ir ļoti plašs jautājumu loks. Tāpēc darba mērķis bija izstrādāt izglītības attīstības plānu pilsētā, kurš atbilstu Kandavas pilsētas iedzīvotāju vajadzībām un valsts izglītības politikai. Teorētiskajā daļā ir izpētīti izglītības posmi Latvijā, analizēti mūsdienu jaunākie izglītības dokumenti, noskaidroti Latvijas izglītības galvenie pamatprincipi. Praktiskajā daļā veiktie Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde, vispārizglītojošo skolu, mākslas skolu, sporta skolu, mūzikas skolu un pieaugušo izglītības analīze. Un teorētiskajā daļā izpētītā un izglītības darba analīzes pilsētā pamata, ir izveidots plāns, kas sekmēs izglītības attīstību pilsētā.

Die Grundlage dieser Arbeit sind die Veranderungen im Bildungswesen Lettlands und deren Einfuhrung in dus Bildungssystem in der Stadt Kandava. Eine grobe Rolle in der Entwicklung der Ausbildung spielt die Sebstverwaltung, die sich jetzt in einer schwerer Lage befindet Deswegen war das Ziel – den Entwicklungsplan der Ausbildung in der Stadt Kandavas auszuarbeiten, der dem Bedarf der Einwohner der Stadt und der staatlichen Bildungspolitik entsprechen konnen. Im praktischen Teil wurde die Analyse der Ausbildungssystem in der Stadt Kandavas durchgefuhrt. Aufgrund der im theoretischen Teil geforschten Materiellen und aufgrund der Analyse der in der Stadt durchgefuhrten Bildungsarbeit ist der Plan geshaffen worden, der als Bestandteil des gasamten Stadtentwicklu – ngsplanes anzusehen ist.
The working out of the education development plan for Kandava town.
Keywords: Pedagoģija