Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktore Dr.philol. Sarma Kļaviņa : biobibliogrāfija - Ivbule, Dagnija; Tretjakova, Dita; Visocka, Renāte (Zinātne, 2022)
Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktores, filoloģijas zinātņu doktores (Dr. philol.), Latvijas Universitātes docētājas (1967-2009) Sarmas Kļaviņas biobibliogrāfijā apkopoti viņas publicēto zinātnisko, populārzinātnisko darbu, rediģēto, recenzēto, sastādīto un konsultēto darbu, konferenču tēžu, tulkojuma bibliogrāfiskie apraksti. Uzrādīta arī literatūra par viņas dzīvi, zinātnisko un sabiedrisko darbību, intervijas, sarunas ar S. Kļaviņu no 1962. gada līdz 2021. gada maijam. Tā ir turpinājums un papildinājums 2008. gadā Latvijas Universitātes Bibliotēkā sagatavotajai S. Kļaviņas bibliogrāfijai par laika posmu no 1965. līdz 2008. gadam (Kļaviņa S. Latviešu valodas pētnieki :no klaušu laikiem līdz savai valstij : darbu izlase / Latvijas Universitāte. Latviešu valodas institūts. Rīga : RaKa, 2008, 248.–288. lpp. Bibliogr. sast.: D. Tretjakova, R. Visocka ; red. D. Paukšēna (http://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/259)). Biobibliogrāfija ir veltījums pasniedzējai, vispārīgās valodniecības, valodniecības vēstures, ievada valodniecībā, latviešu morfoloģijas, kvantitatīvās lingvistikas u.c. kursu docētājai Dr.philol. Sarmai Kļaviņai skaistajā jubilejā.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Kļaviņa Sarma; Filologi. Latvija; Biobibliogrāfijas; Valodniecība