Uzņēmējdarbības formas, to salīdzināšana un izpēte Latvijā - Zaķe, Vineta (Latvijas Universitāte, 2015)
Tā kā Latvijā pastāv diezgan daudz normatīvie akti attiecībā uz uzņēmējdarbības uzsākšanu un veikšanu, tie bieži tiek mainīti, tad jaunie uzņēmēji sastopas ar problēmu, ka nākas vispirms iepazīties ar daudzajiem likumiem, lai varētu izvērtēt kāda uzņēmējdarbības forma būtu vispiemērotākā izvēlētās saimnieciskās darbības uzsākšanai. Bakalaura darba mērķis ir identificēt galvenās priekšrocības un trūkumus Latvijā pastāvošajām uzņēmējdarbības formām. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti uzdevumi, izpētīt uz pastāvošajām uzņēmējdarbības formām attiecināmos normatīvos regulējumus LR, pieejamos statistikas datus par uzņēmējdarbības formām Latvijā. Darba rezultātā tiek sniegti priekšlikumi saimnieciskās darbības uzsācējiem.

In Latvia there are quite a lot of laws and regulations relating to taking up and pursuiting entrepreneurship and as they are often changed, new entrepreneurs are faced with a problem that they have to first become acquainted with the many laws in order to evaluate the most appropriate form of business for selected economic activity. The aim of the Bachelor’s thesis is to identify the main advantages and disadvantages of existing entrepreneurship forms in Latvia, as well as make suggestions for business start-ups. To achieve the aim following tasks were set: explore normative regulations in Republic of Latvia pertaining to business forms and explore the available statistical data about the entrepreneurship forms. In the Bachelor thesis result are given suggestions for business start-ups.
Form of entrepreneurship comparison and research in Latvia
Keywords: Ekonomika; uzņēmējdarbība; uzņēmējdarbības formas; saimnieciskās darbības veicēji; grāmatvedība; nodokļi