Traumatisma riska faktori elektromontierim, preventīvie pasākumi risku samazināšanai - Zeihmanis, Lenārs (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba nosaukums: Traumatisma riska faktori elektromontierim, preventīvie pasākumi risku samazināšanai. Darba autors: Lenārs Zeihmanis Darba vadītājs: Docents, Dr.Chem. Ingars Reinholds Darbs izpildīts uz 93 lpp., ietver 45 attēlus, 4 tabulas, 8 pielikumus, 37 literatūras avotus. Bakalaura darbs sastāv no 4 nodaļām. Pirmajā nodaļā apkopota un analizēta literatūra par elektromontiera profesijas darba vides riskiem, darba vides risku novērtēšanas nozīmi un aplūkota Latvijā notikušo nelaimes gadījumu statistika. Otrajā nodaļā ir aprakstītas pētījumā lietotās metodes. Trešajā nodaļā veikta iegūto datu apkopošana un rezultātu analīze. Ceturtajā nodaļā ir izstrādi preventīvie pasākumi darba vides riska faktoru samazināšanai un novēršanai.

Name of the work: Factors of traumatic injury risks of electricians, preventive measures for risk mitigation. Author of work: Lenārs Zeihmanis Advisor of work: Docent, Dr.Chem, Ingars Reinholds Work executed on 93 pages, includes 45 images, 4 tables, 8 annexes, 37 literature sources. The bachelor's work consists of 4 chapters. The first chapter summarizes and analyses literature on the risks of the work environment of the electrician profession, the importance of assessing the risks of work environment and discusses the accident statistics that have occurred in Latvia. The second chapter describes the methods used in the study. A compilation of the data obtained and an analysis of the results has been carried out in the third chapter. The fourth chapter deals with the development of preventive measures to reduce and eliminate the risk factors of the work environment.
Factors of traumatic injury risks of electricians, preventive measures for risk mitigation
Keywords: Arodveselība un drošība darbā; traumatisms; risks; elektromontieris; nelaimes gadījums; preventīvie pasākumi