Pierādīšanas priekšmets un pierādīšanas pienākums kriminālprocesā - Jurika, Anete (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēmas „Pierādīšanas priekšmets un pierādīšanas pienākums kriminālprocesā” izvēle pamatota ar pierādīšanas problēmu aktualitāti, kas tiek saistīta ar nozīmīgo pierādīšanas procesa vietu kriminālprocesā, ietverot to katrā no kriminālprocesa stadijām.Maģistra darba mērķis ir noskaidrot un izanalizēt galvenās problēmas, kas saistītas ar pierādīšanas priekšmeta, tā robežu noteikšanu un pierādīšanas pienākumu kriminālprocesā, līdz ar to arī iesakot, darba autoresprāt, būtiskus un nozīmīgus ieteikumus un uzlabojumus, lai tas kļūtu vēl efektīvāks, sasniedzot un realizējot kriminālprocesā nostiprināto mērķi. Maģistra darba 1. nodaļā vispārīgi apskatīts pierādīšanas process un tā loma kriminālprocesā. 2. nodaļā analizēts pierādīšanas priekšmets un tā izpratne. 3. nodaļā analizēts pierādīšanas pienākuma institūts kriminālprocesā, izvērtējot un izanalizējot būtiskāko tajā.

The chosen topic of Master`s thesis „The Subject and Liability of the Proof in Criminal Procedure” is highly relevant as the problems of proof are highly topical due to the crucial position of the procedure of proof in every stage of criminal procedure. The objective of the Master`s thesis is to determine and analyze main issues related to the subject of proof and limits of subject of proof as well as the duty of proving and proof in criminal procedure. Moreover, the author draws conclusions that can enhence the effectiveness of criminal procedure by achieving and enforcing the objective of criminal procedure.In the first chapter of thesis the author discusses the overall essence of procedure of proof and its role in the criminal procedure and analyzes the details of the inclusive aspects and nuances of the term of “proof”.In the second chapter the author discusses about subject ot the proof of criminal procedure. In the third chapter discusses about liability of the proof of criminal.
The Subject and Liability of the Proof in Criminal Procedure
Keywords: Juridiskā zinātne